Hymyllä on väliä


Sain tänään töissä ihanaa palautetta yhdeltä oppilaalta. Oltiin loppupiirissä ja laulettiin loppulaulua, laulu kertoi hymystä. Tämä poika koputti minua olalle ja sanoi, että sinä varmaan elät 90 vuotiaaksi. Kysyin, että kuinka niin, johon hän vastasi, koska hymyilet niin paljon. Siinä vaiheessa minun hymy nousi varmaan uusille leveysasteille, olin niin liikuttunut ja iloinen tästä huomiosta. Ihanaa, että hymyni on huomattu, vaikka en sitä tietoisesti olekaan tehnyt.



 Täällä espanjassa kuulee kadulla kävellessään välillä guapa, eli kaunokainen/söpöliini/kaunis jne. Aluksi näin suomalaiseen tapaan olin hieman varautunut tästä kommentista. Mutta nyt olen kuullut ja ymmärsin, että se on espanjalaisten tapa. He kehuvat paljon toisiaan, myös tuntemattomia, ilman sen suurempaa ahdistavaa tarkoitusta. Olenkin nyt vastannut tähän hymyilemällä takaisin. Täällä ei muutenkaan olla niin sisäänpäin kääntyneitä, kuin ehkä me suomalaiset. Ihmiset hyräilevät kadulla kävellessään ja moikkaavat tullessaan postin odotus aulaan, kysyvät kuulumisia, johon kaikki vastaa bien, y tú (hyvää, entä sinä). En tarkoita, että tämä tyyli pitäisi olla suomessakin, tykkään kyllä, että ihmiset eivät tule ”utelemaan” (vaikka välillä sekin on kivaa myös Suomessa). Tänne se sopii ja kuuluu.

Joskus luin jostakin lehdestä, että juoksulenkki kannattaa tehdä hymyillen, jaksaa juosta paljon paremmin. Kokeilinkin tätä joskus lenkkikaverini kanssa. Juostiin ensin totisena ja sen jälkeen hymyilemällä. Kyllä, sillä oli vaikutusta, heti jaksoi juosta paremmin. Ei varmaan mitään suurempaa eroa ollut, mutta kuitenkin eroa oli. Joten hymyillään enemmän.



Mutta sitten työharjoitteluun. Tehtiin tänään kaikkien oppilaiden kanssa ravintoon liittyviä ryhmätöitä. Ihan mieletöntä oli taas huomata, miten hyvin ryhmien yhteistyö toimi. Vaikka jokaiseen ryhmään kuului niin eri ikäistä porukkaa, jokaiselle löytyi tehtävä. Jaettiin oppilaat kolmeen ryhmään, hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit. Jokainen ryhmä etsi tästä omasta aiheestaan tietoa ja teki posterin, joka sitten esitettiin muulle luokalle. Tiedon sai tuoda esille kuvien ja tekstien avulla. Minun ryhmäni innostui piirtämään aiheeseen liittyviä kuvia ja piirsivätkin todella hienon posterin, ihanaa oli seurata vierestä heidän puuhastelua.



Eilen kävin tosiaan postissa, kun halusin postittaa yhden kortin. Menin postiin ja otin jonotusnumeroni, ihmisiä oli siellä minun lisäkseni varmaan 8 ja tiskin toisella puolella kolme virkailijaa. Näin jonottamista inhoavana ihmisenä ärsytyskäyräni oli aika pinkeänä. Kun asiakas tulee hakemaan esimerkiksi pakettia, virkailijoilla menee hirveästi aikaa etsiä tämä kyseinen paketti, koska heillä ei ole minkäänlaista systeemiä hyllyjen numeroimisessa ja järjestelmässä. Ja sitten virkailijat jäävät juttelemaan keskenään tosi paljon ja asiakas vain odottaa. Minulla meni 45 minuuttia yhden kortin postittamisessa. Mutta selvisin ilman sen suurempia raivokohtauksia, maassa maan tavalla, vai kuinka.

Pääsinkin postireissun jälkeen purkamaan paineita salille. Olin ensin ajatellut, että en ota salikorttia täällä ollessani, vaan käyn lenkillä ja teen ulkotreenejä. Viikonloppuna minulla tuli kuitenkin hirveä tarve päästä salille ja aloin etsiä läheltä tarpeisiini sopivaa salia. Löysin hyvän ja sopuhintaisen salin, jeee!! Kuntosali on työmatkani varrella ja täältä kämpältä kävelee sinne 5 minuutissa. Aivan loistavaa, nyt olenkin käynyt siellä aina työpäivän jälkeen. Salillakin olen huomannut eron suomen ja espanjan kuntosalien välillä. Suomessa olen tottunut siihen, että kaikki käsipainot ovat siistissä järjestyksessä niille kuuluvilla paikoilla, ja tangoista otetaan käytön jälkeen painot pois. Täällä niin ei ole, vaan sopivaa käsipainoa joutuu etsimään hyllyltä, eikä kaksi saman painoista ole todellakaan vierekkäin. Ja musiikki täällä soi salilla tosi kovalla, ehkä siksi espanjalaiset ovatkin niin äänekkäitä. Mutta mukava päästä kuntoilemaan.


Ja nyt täällä alkaa ilmat lämpenemään, ihanaa!! On täällä kyllä aurinko paistanut, mutta siperian tuulet ne on tännekin yltänyt. Ihan hirveen kylmä tuuli ollut.  Ei kuulemma näin kylmää talvea ole Fuengirolassa ollut mies muistiin. Mutta nyt lämpöä kohti.



Kommentit