Normi arkiko

Sunnuntaina lähdin illalla käymään vanhan ystäväni luona Benalmadenassa Torrequebradassa. Sinne piti mennä bussilla, ajattelin, että eihän se nyt kovin vaikeaa voi olla. Menin Fuengirolan keskustaan linja-auto asemalle ja odottelin. En ollut ollenkaan varma pitääkö lippu maksaa kuskille vai ostaa jostakin valmiiksi. Hetken odoteltuani kysyin vieressä seisovilta tytöiltä ja he sanoivat, että pitää ostaa valmiiksi. Lähdin sitten ostamaan lippua ja juuri kerkesin oikeaan bussiin. Matka kesti n. 20 minuuttia, olin kokoajan navigaattori päällä, että osaan jäädä oikealla pysäkillä pois.

Oli todella ihanaa nähdä vanhaa lapsuuden ystävää. Aivan kuin ei olisi mitään vuosia välissä ollutkaan, niin kotoista ja helppoa oli olla. Siellä oli kylässä kaksi muutakin suomalaista tyttöä, en tuntenut heitä entuudestaan ja hauskinta oli se, että kaikki me kolme aloitamme seuraavana päivänä harjoittelun samassa paikassa :). Tiedän, että tulemme viettämään täällä paljon yhteisiä hetkiä, ihanaa saada uusia ystäviä ja olla vanhan ystävän kanssa taas enemmän <3



Tänään se sitten alkoi, normaali arki täällä. Työharjoittelun ensimmäinen päivä takana, jäi hyvä tunne ensimmäisestä päivästä. Lapsia ei ollut nyt montaa, koska maaliskuu on kuulemma hiljaisempi kuukausi ja lisää on myöhemmin tulossa. Parasta oli kuitenkin se, että miten helposti lapset ottivat minut osaksi ryhmää, oli kuin olisin aina ollut siellä. Koululla aikuiset vaihtuvat paljon ja luokkakaverit, joten uusien on aina helppo tulla, lapset ovat tottuneet siihen. Ja ilmapiiri koulussa oli ihana ja positiivinen, vaikka ryhmässä on paljon vaihtuvuutta, tunsin hyvän ryhmähengen koulussa.



Meitä aloitti tänään siis kolme harjoittelijaa, aluksi ajattelin, että törmäilemme siellä toisiimme, mutta niin ei käynyt. Sinänsä lapsilla aika hyvä tilanne, he saavat paljon henkilökohtaista opetusta ja heti apua jos tarvitsevat. Oli ihana päästä taas lasten kanssa työskentelemään. Koululla päivä aloitetaan aina yhteisellä aamupiirillä, siinä esittelimme kaikki itsemme ja vähän kävimme päivän kulkua läpi. Sen jälkeen lapset tekevät omaan tahtiin tehtäviä, mitä heille kuuluu. He saavat valita itse aineen, kunhan kaikki pääsevät annettuihin tavoitteisiin. Jokaiselle lapselle heidän oma opettaja suomesta on antanut mukaan tavoitteet, jotka Fuengirolassa olon aikana tulee tehdä. Siksi koulussa ei ole yhteistä opetusta kovin paljon. Jouduin vähän palauttelemaan mieleen ruotsin sanoja, matematiikan kaavoja ja englannin kielioppia opettaessani lapsia. Mutta se oli hauskaa yhdessä oppimista :D.

Lounaalle lähdimme kaikki rannalle. Koululta on kävely matka sinne n. 300 metriä. Tänään paistoi aurinko, mutta tuuli aika paljon, joten hellettä ei ollut. Söimme omat eväät ja sen jälkeen lapsilla oli välitunti. Kokosimme lapsille jo tutuksi muodostuneen jalkapallo pelin rannalle, siihen osallistui lähes kaikki oppilaat. Osa teki omia juttuja rannalla tai heitteli frisbeetä yms. Saimme hyvät pelit aikaseksi!




Välitunnin jälkeen lähdimme taikaisin koululle ja oppilaat alkoivat tehdä omia tehtäviään taas omaan tahtiin. Samalla teimme oppilaiden aloittamaa projektia johon kuului kuvaamataitoa, lapset kävivät vuorollaan maalaamassa heidän projektiinsa kuuluvan pohjan. Tästä projektista en tässä vaiheessa voi kertoa enempää, koska en itsekkään vielä tarkkaan tiedä mikä se on :). Mutta kirjoitan siitä kunhan se minulle selviää.

Oppilailla loppuu joka päivä koulu 14.15. Me harjoittelijat jäämme koululle aina kello 15 asti, siellä joko suunnitellaan seuraavan päivän juttuja tai keskustelemme päivän aikana tehdyistä jutuista. Ensimmäinen päivä on nyt takana ja odotan tulevia päiviä työharjoittelussa lisää!! 

Töistä kävelin kämpälle kaupan kautta, matkaan menee n. 10 minuuttia, eli juuri sopiva työmatka kävellä. Lähdin syötyäni vielä lenkille koska ilma oli niin ihana. Tänään tein ensimmäistä kertaa lihaskuntotreenin rannalla, tästä tulen tykkäämään täällä, ihan parasta tehdä treeni auringon paisteessa meren rannalla. Rakastan meren tuoksua ja raikasta tuulta. Ja toivottavasti sateet alkavat täällä pikkuhiljaa loppumaan.


Kommentit