Englannin kielen taitaja


Nyt on jo yli viikko takana Granadassa. Viikonloppuna kävin Fuengirolassa tapaamassa ystäviä. Sinne on kyllä ihana mennä, ihanaa kun tuntee paikat, kuin kotia menisi. Lähdin perjantaina töiden jälkeen bussilla Malagaan ja Malagasta jatkoin junalla Fugeen. Koko bussimatkan nukuin, ensimmäinen työharjoitteluviikko oli imenyt kaikki mehut, torkut tekivät hyvää. Fugeen päästyäni, halusin heti päästä haistelemaan merta, sitä kaipaan täällä sisämaassa. Istuin rannalla ja katselin aaltoja hetken aikaa, niissä on jotakin todella rauhoittavaa. Perjantai ilta meni jutustellessa ystävien kanssa, voi kuinka ihanaa oli nähdä heitä!



Lauantaina lähdimme tietysti vuorille, minnekäs muuallekaan. Päivä oli aurinkoinen ja sopivasti tuli tuulta. Vuorilla käyminen on hyvä tapa tyhjentää ajatuksia ja kerätä energiaa uuteen viikkoon. Siellä mieli lepää. Vielä joskus haluan toteuttaa sen yöreissun vuorille, saisi herätä vuoren huipulla auringonnousuun. Vuorilta alas tullessamme kävelimme vielä maaseudun läpi Mijasista Los Pacosiin. Tällä kertaa emme nähneet lampaita, mutta ei ne silti ihan piiloon jääneet, vaan huutelivat perään kukkulan takaa. Kävely retken jälkeen jalat kiittivät päivän suorituksesta ja suihku helpotti tilannetta. Illalla kävimme vielä katsomassa rullalätkää Fuengirola vastaan Sevilla. Sänkyyn mennessä unta ei tarvinnut kauan odotella.




Sunnuntaina rantapäivän jälkeen lähdin matkustamaan takaisin Granadaan, jollain tavalla oli ihanaa tulla takaisin. Jotenkin sitä voi rakentaa kodin aina uusiin paikkoihin. Vaikka täällä ei olekaan vielä ystäviä tai seuraa kauheasti, niin viihdyn jollain tavalla älyttömän hyvin. Vielä on niin paljon nähtävää, kierreltävää ja opittavaa, että aika ei käy pitkäksi. Työharjoittelussa viihdyn hyvin, vaikka en aina olekaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kyse ei ole siitä, etteikö minulle olisi selitetty ja ettenkö olisi ymmärtänyt, tyylinä vaan on se, että suunnitelmat muuttuu tämän tästä. Avoimella ja rennolla asenteella pärjää aika pitkälle. Menen vain aina sinne, minne minut käsketään milloinkin. Koskaan ei tiedä millainen päivä on tulossa. Ehkä työpäivien hektinen sosiaalisuus ja äänekkyys vaikuttaa siihen, että viihdyn illat hyvin itsekseni, enkä ainakaan vielä kaipaa kauheasti seuraa. Olen kyllä lupautunut tapaamaan yhtä yliopiston opiskelijaa, jotta hän pääsee harjoittelemaan englannin kieltä. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan häneen, olisi ihanaa saada täältä ystävä.




Saan työpäivien aikana jutella paljon oppilaiden kanssa englanniksi ja toisinaan myös aikuiset kysyvät minulta apua englannin kielen taitoihin. Mikä tuntuu hassulta, koska minä olen aina ollut se, jonka kielipää ei ole ollut hyvä, siis peruskoulu aikoina. Nyt olen opettamassa englantia lapsille ja aikuisille, identiteetti siis kehittyy, kasvaa ja muuttuu koko ajan. Samalla tietysti opin koko ajan lisää englantia ja espanjaa. Espanjan kieltä haluankin oppia lisää ja lisää, aion ottaa sen kielen haltuun vielä joku päivä :). Tämä aika täällä, on varmasti liian lyhyt siihen, mutta olen varma siitä, että jotain minulle jää espanjan kielestäkin.



Kommentit